Thursday, June 14, 2012

OH POLITEKNIK KUCHING OH UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA (KL)

<BISMILLAHIRRAHMANNIRRAHIm>
ASSALAMUALAIKUM, PEMBUKA BICARA ^_^

Entry kali nie nak tulis pasal apa ek???
Hehehe….. aku nak crite hal adik aku la…tgok tajuk entry aku, msti korang feLl weird kan….
Sebenarnye aku kesian kat adik aku nie…dy dapat 2 tawaran di atas tu…cyan dy…konpius nak pilih yang mane satu…cyan kan… banyakkan istikharah la adik..


apa2 pun tahniah to my adik Asyraf bin Saupi... i know u can get it,, heheh

Apa?????

Korang xcye???

Tgok surat tawaran di bawah nie….


Kat UTM KL adik ku dapat course DIPLOMA SAINS KOMPUTER (ICT)

Mentang2 aku study kat sabah, pastu ko plak nak p jauh dari tu...hehehe (jeles nie).... hehehe gurau je... takkan dengan adik sendiri pun nak jeles kan...bangga lagi ada la...


Then kat Politeknik Kuching dapat course DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK (KOMUNIKASI)

Klu aku????, aku nak adikku masok u jer…tp adikku lebih berminat course yang bakal dy ambil di politeknik..terpulang la adik ku…asalkan ko bleh handle n blaja betol2 k…yang paling penting asalkan ko BAHAGIA…wakakak….lagipun adikku cakap jauh betol nak p KL…hahaha….manje nyer…al maklumla xpernah berpisah dengan parents aku…klu aku lain la, dari F1 ag dok asrama…huhuhu… wuwuwu…tetibe rasa sedih…. T_T

After discuss2 dengan keluarga semua  n collect info2 dari org berpengalaman (pakcik,makcik n all yang terlibat) semua sarankan adikku pegi Poloteknik Kuching .. Sebab klu masok poli banyak blaja kemahiran klu kat u banyak blaja teori…betol ker??? Betol la kot…
Jadi final result adikku pilih Politeknik Kuching… Start mendaftar 8 Julai 2012 nie..
Apa2 pun tahniah dik… Moga Berjaya ya.. blaja rajin… Sori la xdapat nak ikut ko g lapor sbb aku dh blik hostel…

::Pesanan untuk adikku::
1.    Ingat Allah slalu n solat jangan tinggal k… utk bekalan akhirat nanti..ingat tu.. mak slalu cakap..
2.    Mesti struggle betol2.. jgn nak bercintan-cintun jer tau
3.    Jangan mudah terpengaruh dengan benda2 negatif terutama terikut2 dengan orang yang MEROKOK.. klu aku tau ko merokok jaga ko…hahaha (mcm ganas tol kan??)
4.    Doaku sentiasa mengiringi setiap kejayaan adik-beradik ku… ingat adikku biarla ibu bapa kita menangis kerana kejayaan kita k…wiwiwi….feeling2 cdih la plak..

Ok deh..tu jer kot…heheheh…

Dadaaaaaaaaaaaaaaaaaa… Moga ketemu lagi ya blog…hehehe

<WASSALAM>

2 comments:

  1. poning kwe ngok font ambo nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. poning ker???cyan2...sabp k...malas nk tukar dh

      Delete